Nougatkakor
Jag hade 250gram choklad liggande på min bakhylla och drabbades av ett akut baksug ( ni vet som man gör med jämna mellanrum!).
Detta resulterade i bambambam, Nougatkakor. Perfekta för den som älskar nougat, rekommenderas, rekommenderas!
( på bilden är kakan fryst, för det är så jag föredrar den )
Nougatkakor ( recept länk ) ca; 24 st
175 grader i 15 min
220 gram mjukt smör
8 dl havregryn
0,5 dl sirap
2 dl socker
4 msk vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 hg nougat
Gör såhär;
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop alla ingredienser och bred ut i en smörad och bröad långpanna ( Jag täckte inte hela!)
Grädda i 15 min, 175 grader.
Hyvla på nougaten medan kakan är varm. Bred ut med en sked.
Kyl.
VOILA!
Microkladdkaka
Microkladdkaka
5min full effekt i micro ( 2,5 min )
125 gram smält margarin
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i resten av ingredienserna. Häll i en rund paj form ( microsäker ).
(Full effekt 5 min står det i receptet)
Mitt ( min lillebrors knep ) är att bara ha inne den max 2,5 min. Då är den nästan rinnande. Antingen äter man den då med glass. Eller så ställer man den i kylen tills den stelnat något och äter som fudgeliknande smet. SÅÅ FRUKTANSVÄRT GOTT!
Ett urval.
För den som vill att det ska gå fort; Microkladdkaka , mitt tips är att kyla ner den ordentligt. Läskigt gott.
För den som vill ha det barnsligt gott; Marabouchokladbollar .
För den som vill ha det klassiskt ; Julians Kladdkaka , detta är mitt absoluta favoritrecept.
För den som gillar söta saker i flytande form ; Vinbärssaft
För den nyttiga; Knäckebröd
För den riktigt onyttiga; Emmas jordnötspaj
För den med barnasinnet kvar; Glasstårta, Frys den!
För mint älskaren ; After eight tårta
För den som vill ha det knaprigt ; Smidiga havrekakor
För den som älskar hemmagjorda pepparkakor ; Kacka Bohmans pepparkakor
För den som gillar det segt ; Sega chokladmuffins
För den som gillar något annorlunda ; Världens godaste morotskaka
För den som gillar saftiga bullar ; Vaniljbullar
För er som vill avancera ; Matklubbens wienerbröd
För er som verkligen vill ha det kladdigt ; Mjölkchokladkladdkaka
Världens godaste morotskaka ( Leila )
Jag kan inte minnas att jag någon gång har ätit morotskaka. Nu har jag det. Min alldeles hemmagjorda morotskaka med lime frosting, ett recept ur Leila Lindholms bok "a piece of cake". Huuur god som helst! Det är något krångliga ingredienser i, men har man dem hemma är det ett simpelt recept att följa. Lycka till hörrni!
Världens godaste morotskaka
150 grader i 55 min
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1,5 tsk malen kanel
1,5 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1,5 dl solrosolja
4,5 dl rårivna morötter
Creme cheese lime frosting;
60 g smör ( rumsvarmt )
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100 gram philadelphiaost
Gör såhär;
Börja med att sätta ugnen på 150 grader.
Vispa sedan ägg och socker pösigt.
Rör ihop alla torra ingredienser, vänd sedan ner i äggsmeten.
Tillsätt morötter och solrosolja.
Fyll smeten i en smord och bröad bakform med löstagbar kant ca; 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen ca 55 min ( min var inne i 1 h och 15 min ). Känn med en sticka, den ska inte vara kladdig när man tar ut den!
Låt svalna.
Blanda ihop alla ingredienser till frostingen och bred ut över kakan. Strö över lite florsocker för syns skull!
VOILA!