Marabouchokladbollar
Är det inte alldeles för sällan man gör chokladbollar. Barnsligt goda och simpla att göra. Jag har valt att lyxa till det lite och rulla dem i marabouchoklad. Ett tips jag fick en gång!
Otroligt värt att testa!
Marabouchokladbollar ( grundrecept <-Länk )
150 gram smör
2 dl socker
1,5 msk vaniljsocker
4,5 msk kakao
3,5 dl havregryn
1 dl kokos
2-3 msk bryggt kaffe
200 gram marabou mjölkchoklad
Kokosflingor
Börja med att brygga kaffe och sätta ut smöret i rumstemperatur så det blir något mjukare.
Blanda sedan socker och smör, använd med fördel en elvisp.
Blanda i Vaniljsocker och kakao, använd återigen med fördel en elvisp.
Tillsätt sedan havregryn, kokos och kaffe, rör ihop väl förhand.
Rulla till små bollar, ca: 20 st. Sätt in i kylskåpet så de blir kalla.
Smält sedan chokladen i ett vattenbad. Rulla chokladbollarna i den chokladen och strö över kokos.
KYL!
BARNSLIGT GOTT!