Rabarber och Jordgubbsrutor


Man kan inte alltid baka med choklad. Och vad passar bättre på sommaren än jordgubbar och rabarber. En mycket somrig och simpelkaka. Passar bra ihop med grädda eller vaniljvisp. Testa!

Lelias
Rabarber och Jordgubbsrutor
175 grader i 30-35 min

20 gram smör
5 dl socker
1 dl ljust muscovadoråsocker ( Vi hade brunt farin socker )
4 st ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
300 gram rabarber
250 gram jordgubbar


Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna.
Smält smöret på svag värme i mikron. Rör ner rörsocker, råsocker, ägg, mjöl, och vaniljsocker med en slev, till en slät smet. Häll det i långpannan.
Skala och dela rabarben. Lägg ut den i långpannan. Dela jordubbarna och gör detsamma med dessa. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig när den är klart.

Good Luck!!


Kärleksmums


Bakdagen resulterade även i de klassiska kärleksmumsen. De är barnsligt goda och går alltid hem. Jag tror inte jag känner en enda kotte som inte gillar dessa.

Tastelines kärleksmuffins
225 grader i 15 min

150 gram smör
1,5 dl mjölk
2 st ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2msk kakao
4,5 dl vetemjöl

Glasyr:
50 gram smör
3 msk kaffe, starkt
1 msk kakao
2 tsk vanillinsocker
3 dl florsocker
Kokos

Värm ugenen och lägg smörpapper omlott i en långpanna med hög kant. Smält smöret och blanda det med mjölken. Vispa sedan ägg och socker pösigt, gärna med en elvisp. Rör ner det i smörblandningen. Blanda bakpulver, vanillinsocker, siktat kakao och mjöl och rör försiktit ner i smeten. Bred ut smeten över långpannan.  Grädda i nedredelen av ugnen i 15 min.

Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Häll i kaffe, och sikta ner kakao vanillin socker och florsocker. Rör till det blir en jämn smet. Koka det till glasyren har tjocknat.

Ta ut kakan och bre på glasyren medans kakan är varm. Strö sedan över kokosflingor.

LYCKA TILL!


Chocolatechip cookies


En bakdag. En massa ingredienset. Resultatet blev dessa underbara cookies. Bus enkelt och helt underbara!


Leilas, recept.nu, s
Chocolate chip cookies
50 st ,225 grader i 8-10min

225 gram smör
2,5 dl brun farin
1,75 dl strösocker
1 tsk vanillinsocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
 dl choklad, grovhackad
1 dl grovhackade chasewnötter ( saltade ) eller hasselnötter

1.Värm upp ugnen och lägg bakplåtspapper på en plåt.
2. Bland ihop smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker med en träslev. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ihops. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda i äggsmeten. Tillsätt sedan nötter och choklad.
3. Klicka ut på en plåt och in i ugnen.


Tobleronemuffins



Det var en dag i Juli, när sommaren är som bäst. Hon bakade en kaka, med ingrediensen hon gillar allra bäst. Hennes mamma satt och nynna, på en sommar melodi,plötsligt plinga det i ugnen, dem var klara och jag bev friiiii..
Återigen, SJUUUKT goda muffins. Super enkla att göra, simpla ingredienser med undantaget toblerone. Men det är värt att offra lite pengar på!

Av Christin Lindoff. Delfinalist i Årets Hemmakock 2009's

TOBLERONEMUFFINS
175 grader i 10-15 min.

100 gram margarin
2 dl socker
2 ägg
2 dl mjöl
1,5 tsk vanillinsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
250 gram toblerone ( +- )
10 stora muffins formar

How to do:
1. Riv ca 1,5 dl toblerone. Och hacka ca 1,5 grovt.
2. Smält smöret
3. Vispa ägg och socker pösigt
4. Blanda samman alla ingredienser, noga!
5. Dela upp i formarna, jag fick 10 st formar, men det beror på hur mycket man vill ha i varje.
6. Grädda i ugnen 200 grader i ca 12 minuter, titta noga för alla ugnar är olika. Tanken är att de ska vara kladdiga.
7. Lägg i en liten bit toblerone i varje form.
8. NJUT !


RSS 2.0