Petras jordnötsbrownies



" En helt vanlig fredag. Om man bortser från att jag befinner mig ca: 2 mil utanför staden. Snön har smält så mycket att staketen syns, vad passa bättre då än jordnötsbrownies? De är så där farligt goda under mysiga kvällar, och hade jag inte varit sån hypokondriker så hade det passat perfekt att äta den direkt ur formen. Den är godaste när det stelnat något. Och då är det ( nu kommer det Petra ) ÄcKLIGT gott!"

Petras Jordnötsbrownies

Recept:
20 bitar
170 grader i 30 min

150 gram ljus choklad
125 gram smör, rumsvarmt
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
50 gram mörk choklad
100 gram jordnötter ( det är ca: 1,5 dl)

1.
Sätt ugnen på 170 grader.
2. Ta fram allt du behöver och läs receptet.

3.  Smält den ljusa chokladen. Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker. Arbeta in dem lite i taget.
4. Rör i den smälta chokladen.
5. Sikta i kakaoet och mjölet och vänd i det.
6. Hacka den mörka chokladen grovt och vänd i med jordnötterna.

7. Lägg bakpapper i en form ca: 24 * 24 cm. Häll i smeten och grädda kakan mitt i ugnen ca: 30 min.
8.Låt svalna innan du skär den i bitar, ( eller äter direkt från formen ;) )

Lycka till!


Sega chokladrutor



Någon gång har jag skrivit av ett recept från en kompis som heter sega chokladrutor. Häromdagen blev jag sådär akut baksugen men min budget och lathet sa att jag fick hålla mig till ingredienser som vi hade hemma. Då blev det sega chokladrutor. Och det gjorde jag rätt i. Smeten blev så där äckligt god, i klass med sockerkakssmet. Sen är de väldigt goda frysta. Precis som jag vill ha dem!


Sega chokladrutor
150 grader i 25min

100 gr smör eller margarin
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vanillinsocker
2 tsk bakpulver

Gör så här:
Smörj och bröa en ugnsäker form med måttet ca: 20*25 cm. Smält smöret på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rör ned i det smälta smöret. Blanda mjölet, kakao, vanillinsocker och bakpulver. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda 35 min i 150 grader.

Tips: Tänk på att kolla kakan ibland, alla ugnar är olika. Och när du slickar skålen, glöm inte att det bakpulver i. Det gjorde jag !


Dubbla kokos drömmar med chokladkräm

En vanlig "jag har tråkig dag" i mitt liv brukar sluta med att jag bakar. Och oftast kladdkaka eller liknande. Nu bestämde jag mig för ovanlighetens skull att det var dags för något lite annourlunda. Så jag letade fram ett recept som heter Dubbla kokosdrömmar. Jag har tyvärr ingen bild på dem ( och tur är väl det, för de smakar bättre än vad de ser ut ). Mamma sken iallafall upp när hon fick dem i munnen, och jag har inte hört någon annan klaga på dem heller. De är helt enkelt jätte goda, och ett bra tips till alla dröm älskare.


Dubbla kokos drömmar med chokladkräm

Ca 25 st,
150 grader i 20 minuter

200 gr smör eller margarin
1,2 dl Socker
2 tsk Vanilllinsocker
2,5 dl kokos
2 tsk hjortronsalt
Ca: 5 dl vetemjöl ( vill minnas att jag tog mindre )

1. Arbeta smör, socker och vanillinsocker poröst.
2. Arbeta in kokos, hjortronsalt och mjöl.
3. Rulla till runga kulor och grädda i 150 grader i 20 min.

Chokladkräm:
1 dl grädde
200gr choklad

1. Värm grädden, den får INTE koka.
2. Hacka chokladen och rör ned den, låt detta svalna helt.
3. Vispa sedan upp detta till en tjock kräm, bred chokladkrämen på hälften av kokosdrömmarna och lägg på resterande som lock.

Tips: Vill man inte ha choklad krämen så är de goda utan också, men älskar man choklad bör man ha med den ;D


Aftonbladet's nougat och dajm kladdkaka



Denna kladdkaka är så där farligt mättande och god. Den är inte jätte billig, men min största utgift är nog bakingredienser. Ibland måste man få unna sig det lilla extra. Det tror jag stenhård på!

Aftonbladet's nougat och dajm kladdkaka
  12–14 bitar
Tid: 40 minuter,
175 grader.


4 ägg
3,5 dl socker
200 g mörk blockchoklad av bättre kvalitet,
70–75 procents kakaohalt
4 msk kakaopulver
200 g smör
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
Ströbröd
125 g nougat, tunt skivad
200 g dajmkulor (2 påsar)

Gör så här:
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smält smör och choklad i vattenbad eller i mikron.
3. Blanda socker, vaniljsocker, kakao, salt och ägg ordentligt.
4. Blanda ned chokladblandningen i äggsmeten, rör sedan i mjöl och blanda tills du får en slät smet. Slå upp i en smord och bröad springform med löstagbar botten (cirka 22 cm).
5. Grädda 17–25 minuter i ugnen, kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten. Ta ut den och fördela nougaten och dajmkulorna jämt över hela kakan. Sätt in kladdkakan i ugnen igen i max 30 sekunder, precis så att nougaten smälter.
6. Kyl ned och servera.

Tips: jag brukar aldrig bry mig om kvaliten på varorna ( choklad ) . Bara det är kladdigt och smakar chocklad :)


Leilas cupcakes



Internet är så hilma bra ibland. Och Leila är så himla bra på recept. Detta recept kommer från Leila ( I Leila bakar ). Dessa cupcakes är så där mättande goda. Det är faktiskt värt att köpa in ingredienserna som fattas. Dessutom har man världens möjlighet att ta fram sin kreativa sida och göra graneringen precis som man vill!

Leilas choklad cupcakes
175 grader i 15 min

Grunden:
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl strösocker
50 gram smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 st nypa salt
100 gr mörk choklad 70% el. blockchoklad

Chocolate frosting:

60 gr mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vanilj
0,5 dl kakao
100 gr philadelfiaost el. creme cheese
1 msk varmt kaffe
Strössel eller annat till gratinering

1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt
3.Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda med äggsmeten
4. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt och vända försiktigt ned det i smeten
5.Hacka den mörka chokladen grovt och smält i ett vattenbad ( i en skål över kokande vatten )
6. Placera ut formarna i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3. Eller ställ ut formar på en vanlig plåt. Den enda skillnaden är att det inte blir lika fina former på cupcaksen
7. Grädda i mitten av ugnen ca : 15min, låt svalna

Chocolate frosting:
1. Rör ihop alla ingredienser krämigt , tillsätt kaffet sist
2. Bred ut frostingen över kakorna och gratinera dem gärna


Julians Kladdkaka



Det finns ett recept som jag gillar sådär äckligt mycket ( får man säga så om ett recept?). Det är iallafall en helt vanlig kladdkaka. Men den tycks ha en tendens att bli något extra. Jag tror helt klart att det beror på saltet och kladdigheten. Receptet har jag fått från min kära vän Julia och jag tror inte ens jag kan uppskatta hur många gånger jag nyttjat det.

Julians Kladdkaka  
175 grader i 25min
1dl smält smör
2 ägg
3 dl socker
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
1,5dl vetemjöl

Rör ihop allting, det är inte så himla noga i vilken ordning. Men för traditionens skull kan man ju börja med ägg och socker. Häll i smeten i en rund bröad form.

Tips: Ju mindre man vispar ägg och socker ju kladdigare blir det. Och glöm inte hålla koll på ugnen. Det står 25 minuter, men ibland behövs inte mera än 15.


Dags för en bakblogg!

Jag har två stora passioner i livet. Det är dels träning, som jag inte kan klaga på. Men sen också bakning, som ingen annan klagar på. De kanske inte går ihop, men vem tusan bryr sig. Bakning är det näst bästa sättet att koppla bort allting annat, sen är det ju gott också.

Och glöm inte. Att slicka skålen är minst halva grejen!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0