Kacka Bohmans Pepparkakor



Dags för årets pepparkaksbak. Det är en av de saker jag verkligen tycker om med julen. Av någon konstig anledning känns det som om att det går fortare och fortare varje år. Mamma påstår att det är för att det går fortare för mig nu.. Hmm. Detta recept är enkelt, och pepparkakorna bli enastående.


Kacka Bohmans pepparkakor
175-200 grader i ca: 5 min

3 dl socker
3 dl sirap
2-3 tsk ingefära
4-6 tsk kanel
1-1,5 tsk nejlikor
3 hg margarin
4 tsk bikarbonat
2 ägg
ca: 1 kg vetemjöl

How to do:
Koka upp socker, sirap, ingefära, kanel och nejlikor.
Låt det svalna lite, tillsätt sedan margarin, bikarbonat, ägg och det mesta av mjölet. Det går att baka ut samma dag, men det är att rekomendera att göra degen dagen innan man har tänkt baka.

Knåda degen med ytterligare mjöl tills dens känns något fastare. Sedan är det bara kalva ut degen, trycka i sina formar och skjutsa in dem i ugnen på mjölad plåt alt. bakplåtspapper.
Glöm inte julmusiken, då blir de extra goda!






Kommentarer

Recepttips, synpunkter eller något annat på hjärtat? :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress

Egen blogg?

Författa

Trackback
RSS 2.0