Sega chokladmuffins



"Jag befann mig hos en väldigt fin kompis. Vi skulle till hennes häst och då är det ju bäst med lite fika. Vi hittade receptet sega chokladrutor på min blogg men bestämde att det var smidigare med muffins. Det blev lyckat. Himmelsk goda"

Sega chokladmuffins
150 grader i 15-20min

100 gr smör eller margarin
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vanillinsocker
2 tsk bakpulver
Chokladbitar

Gör så här:
Lägg ut formar på en plåt. Smält smöret på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rör ned i det smälta smöret. Blanda mjölet, kakao, vanillinsocker och bakpulver. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten. Häll smeten i formarna ca: 1/3 fulla. ( de växer något enormt). Skjutsa sedan in dem i ugnen i ca: 15-20min i 150 grader. Ta ut dem när de fortfarande är väldigt kladdiga och höga. De sjunker ihop och stelnar. Så fort du tagit it dem lägger du en chokladbit på varje muffins.


Simpla Påskmuffins



På påskaftonsmorgon ropar mamma på mig. "Sandra, kan inte du baka något". Det gjorde min dag och jag letade igenom recepten jag äger. Jag kom fram till att Påskmuffins lät lämpligt. Den ska tilläggas att de står kvar i kylskåpet en, för vi glömde bort dem. Men goda är de ( om man får säga så om något man bakat själv)

Simpla Påskmuffins

180 grader i 15-20 min

Ingredienser muffins:

8 msk rumsvarmt smör eller margarin
ca: 1,5 dl socker
2 ägg något uppvispade
ca: 1,5 dl vetemjöl
ca: 2-4 msk kakao


Ingredienser dekorationen:

6 msk rumsvarmt smör
ca: 3 dl florsocker
1 msk mjölk
2-3 droppar vaniljessens ( något säger mig att att man kan ta 6 tsk vaniljsocker istället )
valfri dekoration t.ex. kanin godis etc.

Tillvägagångs sätt muffins:
1.Placera först ut dubbla formar på en plåt, det blir ungefär 12st.
2. Sätt sedan på ugnen på 180 grader
3. Häll upp smör och socker i en skål, arbeta det vitt och pösigt med t.ex. en sked. ( gympa pass om inte smöret är rumsvarmt , det erfarade jag )
4. Häll i äggen , lite i taget. Glöm inte att rör om ordentligen mellan varje gång.
5. Sikta sedan ner mjöl och kakao. Vänd ner det i blandningen.
6. Grädda muffinsen i 180 grader i 15-20 min. Titta till dem då och då. Låt dem sedan svalna på ett bakgaller.

Tillvägagångsätt dekoration:
1. Rör en en gång smöret luftigt och sikta sedan ner florsockret och rör det samman noga.
2.Rör sedan ner mjölken och vanilj essens till en kräm.
3. När muffinsen svalnat är det fritt fram att använda fantasin för att fördela krämen på muffinsen. Ett tips är en sprits. Men det går lika bra med annat.
4. Lägg på den översta dekorationen, t.ex. någon form av godis.






RSS 2.0