Marshmallowsmuffins


Efter att ha kollat igenom alla mina receptböcker bestämde jag mig för att jag skulle uttnyttja mina nya muffinsformar. Vad passar då bättre än marshmallowsmuffins? Dessa muffins är lätta och roliga att göra. Tyvärr är inte smeten någon höjdare men muffinsen blir dessto godare! Något torra men jag tror att det går att åtgärda. Justeringarna har jag gjort i receptet nedan. Ett kanon bra fika alternativ!

Marshmallowsmuffins
ca: 14st
190 grader i 20min

70 gram smör
4,5 dl vetemjöl
6 msk kakao
3 tsk bakpulver
1 dl strösocker
150 gram hackad mjölkchoklad
55 gram små marshmallows ( alt. klipp stora i små bitar )
1 stort ägg, uppvispat
3 dl mjölk

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 190 grader och placera ut formarna på en plåt. Smält sedan smöret i en kastrull.
Ta fram en STOR skål och sikta ner mjöl, kakao och bakpulver. Blanda i socker, marshmallows och chokladen.
Ta fram en annan skål och vispa ihop ägg, smör och mjölk. Rör sedan försiktigt ner äggblandningen i de torra ingredienserna. Rör till en tjock smet.
Fördela smeten i papperformarna. Ha med fördel dubbla formar.
Grädda muffinsen i 190 grader i ca: 20 min. Eller tills de har höjt sig och är gyllenbruna.
Ta ut dem och låt dem svalna på plåten i ca: 5min och sedan kallna på bakgaller.

Tips
Det jag har korrigerat i receptet är att man ska ha 150 gram choklad istället för 100 gram. Vill du ha orginalet är det bara att ändra tillbaka! :)

LYCKA TILL!


Nyttiga knäckebröd


Häromdagen blev jag bjuden på fika. Det var jättegott, speciellt med tanke på att jag fick smaka på dessa underbara skapelser. Nyttiga knäckebörd som dessutom är otroligt goda. De som bjöd på använde det som fika bröd, men det går precis lika bra som furkost eller mellansmåls knäcke.
Jag var inte sen med att ta recept och försöka återskapa dem hemma hos mig. De var INTE svåra att göra. Testa!

Knäckebröd
150 grader i 1 tim

2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön vita el. svarta
1/2 dl linfrön
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl kokande vatten
flingsalt

Gör så här:

Börja som alltid med att sätta på ugnen, i detta fallet 150 grader.
Blanda sedan alla torra ingredienser. Häll sedan i vattnet blandat med oljan.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Första gången jag gjorde det blev smeten nästan rinnande, nästa gång oehört kletig. Båda två fungerande.
Kleta ut det så gott det går och lägg sedan på ett till bakplåtspapper och kavla eller tryck ut smeten med handen. Den ska täcka hela plåten. Skär den i rutor och strö över lite flingsalt.
In i ugnen, 1 timme i 150 grader.


Scones


Scones en av mina klara frukostfavoriter. Detta recept är enkelt och alltså svårt att misslyckas med. En bröd som går att göra nyttigt dessutom! :D

Scones ( 4 kakor )
250 grader i ca 10 min

8 dl vetemjöl / dinkelsikt / 4 dl grahamsmjöl+4 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 gram smör eller margarin
3 dl mjölk / filmjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader och lägg bakplåtspapper på 2 plåtar.
Blanda mjöl, salt, och bakpulver. Fördela smöret i den torra blandningen med en gaffel eller med fingertopparna. Att smöret är rumsvarmt är en klart fördel. Häll sist i mjölken eller filmjölken och rör snabbt ihop till en deg. Fördela till fyra kakor och plattas ut till ca: 15 cm i diameter. Skär kakorna i 4 delar ungefär halvvägs ner till plåten. Nagga med en gaffel. Grädda sedan i ugnen i 10 min i 200 grader.
Serveras med klart fördel varma och gärna med marmelad och ost!

Mums.


Fotbollsmuffins ( kexchoklad och banan )


När vi tränar och spelar match får vi ofta kexchoklad och banan efteråt för att få tillbaka energin. Ofta blir det att man tar med lite hem, då gäller det att göra något bra av dem. Jag tänkte för första gången vara lite wild and crazy och hitta på ett delvis lite eget recept. Jag anser nog att det blev succé. Kladdiga, goda, kexchoklad och banan. Mums.

Fotbollsmuffins
10 min i 200 grader

2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 g smält smör eller margarin
100 gram kexchoklad

Frosting:
1/2 banan
florsocker
75 gram smör
kakao

Gör så här:
Sätt ut ca: sexton formar på en plåt och sätt ugnen på 200 grader. Smält sedan smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker med en elvisp och blanda i socker, vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver. Bland sedan i smöret och allra sist mjölet. Krossa 1,5 kexchoklad och blanda i smeten.
Klicka ut i forman och grädda i ugnen 10 min i 200 grader.

Blanda sedan ihop frostingen. Arbeta 75 gram smör mjukt med en gaffel i en skål. Lägg sedan i florsocker på känsla, tills det inte längre smakar smör men inte är allt för sött. Mosa bananen och blanda i smöret. Värm detta i micron så pass att du enkelt kan vispa sönder allt till en jämn smet. Bland då sedan i lite kakao för utseendets skull. Fördela över de avsvalnade muffinsen. Krossa den sista biten kexchoklad och lägg som lite extra topping.

Simply the best ! ;D


RSS 2.0