MOI!


Jag är otroligt facinerad över hur många som faktiskt kikar in på min blogg varje dag, tack! Det är ju inte speciellt mycket att läsa om man inte ska baka. Men det kanske är så att människor har börjat baka mera? ( tummen upp för det isåfall! )
Ifall det skulle vara så att någon av de som kikar hit inte känner mig gör jag en snabb presentation;

Jag heter Sandra och har en vit tandborste ( helt orelevant till sammanhanget ).
Det finns tre saker som jag tycker lite sådär extra mycket om att göra.
Träffa min nära och kära, Träna och BAKA!
En kombination som fungerar alldeles utmärkt.
En perfekt kaka är för mig kladdig, chokladig och gärna med det där lilla extra.

Alla kan baka om de vill. Jag är sålångt ifrån proffs man kan komma, men bakar ändå!

Hopppas ni hittar något recept som lockar!



Kokostoppar m. vanilj


Jag gillar kokos.
För många är kokostoppar jul, det är det inte för mig. Kokostoppar kan man äta året runt och i mängder. Gillar man kokos är de helt adorable. Så otroligt simpla att göra! Testatestatesta!


Kokostoppar med vanilj ( grundrecept-> länk )
175 grader i ca: 12 min

2 ägg
1,5 dl socker
200 gram kokos
50 gram smör
2 tsk vaniljsocker

Börja med att smälta smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda sedan i kokos och smör.
Låt svälla något innan du klickar ut dem på et bakplåtspapper på en plåt.
Grädda i mitten av ugnen i ca: 12 min.
VOILA!


Marabouchokladbollar



Är det inte alldeles för sällan man gör chokladbollar. Barnsligt goda och simpla att göra. Jag har valt att lyxa till det lite och rulla dem i marabouchoklad. Ett tips jag fick en gång!
Otroligt värt att testa!

Marabouchokladbollar ( grundrecept <-Länk )

150 gram smör
2 dl socker
1,5 msk vaniljsocker
4,5 msk kakao
3,5 dl havregryn
1 dl kokos
2-3 msk bryggt kaffe
200 gram marabou mjölkchoklad
Kokosflingor


Börja med att brygga kaffe och sätta ut smöret i rumstemperatur så det blir något mjukare.
Blanda sedan socker och smör, använd med fördel en elvisp.
Blanda i Vaniljsocker och kakao, använd återigen med fördel en elvisp.
Tillsätt sedan havregryn, kokos och kaffe, rör ihop väl förhand.
Rulla till små bollar, ca: 20 st. Sätt in i kylskåpet så de blir kalla.

Smält sedan chokladen i ett vattenbad. Rulla chokladbollarna i den chokladen och strö över kokos.
KYL!

BARNSLIGT GOTT!


Kokosmuffins med choklad




Ni vet när det gått sådär en vecka sedan man bakade sist, när det börjar klia i fingrarna och när munnen skriker efter kokos. Då gör man kokosmuffins. För kokos, det är gott!
Muffinsen blev mumsiga trots att jag improviserade ihop ett recept. Värda en chans!

Kokosmuffins med choklad
175 grader i ca: 17min

Bottnen;
50 gram smör
100 gram mörk blockchoklad
1 dl vetemjöl
1/2 dl brunt farinsocker
2 dl kokos
1 msk sirap

Inte bottnen;
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
1,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
2 msk sirap
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör

Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med att göra "inte bottnen". Rör ihop ägg och socker. Rör sedan ner vetemjöl, salt, sirap, kakao, vaniljsocker och smält smör.

Gör sedan bottnen. Smält smör och choklad i ett vattenbad. Rör sedan ner kokos och sirap, rör sist ner vetemjölet.

Lägg ut ca: 12 muffinsformar på en plåt. Och fördela bottensmeten i formarna. Häll sedan på "inte bottnen" smeten över, så det blir två lager. ( Man behöver inte använda allt av det sistnämnda ).

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca: 17 minuter.

GOOD LUCK!


RSS 2.0