Kladdiga & snabba kanelbullar


Mer än två veckor har nu gått sedan jag sist bakade. En bedrövligt lång tid. Jag bestämde mig helt enkelt för att testa något nytt. Och bullar är en klassiker men svåra att göra utan jäst. ( dessutom dödar jag den bara..).
Då hittade jag detta underbara recept på lätta kanelbullar. De tar ca: 40 min att göra, varav 30 min är i ugn. Fruktasvärt goda, bör dock ätas nygräddade. Men det blir bara 8 st så det är lätt fixat!..

Kladdiga & Snabba kanelbullar
180 grader i 30-35 min

7 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk socker
1 tsk mald kanel
100 gram smör, smält
2 ägggulor
2 dl mjölk

FYLLNING
1 tsk mald kanel
lite mindre än 1 dl farinsocker
2 msk strösocker
1 msk smör, smält

How to do:
Smöra en rund kakform, ca: 20 cm i diameter. Klä sedan bottnen med smörpapper.

Blanda mjöl, salt, socker och kanel. Ta en annan skål och blanda smält smör, äggulor och mjölk. Rör sedan ner den i mjöl blandningen. Blanda tills det blir en smidig deg. Stjälp sedan upp det på ett stork ark mjölat smörpapper.( Av erfarenhet: Fast tejpat ).
Kavla ut degen till en fyrkant, ca : 30 x 25 cm.

Blanda alla ingredienser till fyllningen och bred ut över degen. Rulla ihop den och dela i 8 lika stora delar. Lägg dem tätt ihop i kakformen. Pensla med lite mjölk. Grädda sedan bullarna i ca: 30 min i 180 grader.
Låt dem svalna något innan du tar ut dem ur formen, och ja, du kommer behöva skära loss dem från varandra.

Mycket goda, men som sagt, att frysa dem och sedan tina var ingen hit. Iallafall inte med mina. ÄT FÄRSKA. GRYMT GODA!


Röda vinbärssaft

" Man kan inte bara äta. Man måste dricka också. Några dagar hos min kära vän resulterade i en liter vinbär. Perfekt för vinbärssaft! Blev faktiskt god, förutsatt att man gillar vinbär!"


Röda Vinbärssaft

1kg vinbär
6dl vatten
drygt 5 dl socker

Gör så här:
Skölj bären, de behöver nödvändigtvis inte vara rensade. Koka sedan upp vattnet och lägg i bären. Det hela ska koka i ca: 10 min. Ställ sedan ett durkslag över en annan kastrull och lägg i bären. Låt det rinna av tills det inte droppar mera, ca 20 min. Koka sedan upp bärvätskan igen och låt det åter . Lägg sedan i lite socker i taget, det är 500g socker till 1 liter saft vätska. Det ska koka så pass länge att sockret smälter. Sedan kan det vara idé att låta det svalna lite för att sedan ta en liten sil ( t.ex en te sil ) och fånga upp kärnorna och resterna av bären. LYCKA TILL!


RSS 2.0