Mintchokladkaka


Det hände sig en förmiddag att jag kom över en Allers tidning ( som är samma sak som mängder av recept! ).
Där hittar jag dessa underbaringar. Mintchokladkaka. Superenkla att göra, den enda ingrediensen "man inte har hemma" är after eight. De blir söta, söta och otroligt goda. De är inte jättekladdiga, men helt klart värda att testa ändå!


Mintchokladkaka
25 min i 175 grader

3 dl strösocker
250 gram mjukt smör
4 ägg
4,5 vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
ca: 20 st after eight bitar
( marsinpanhjärtan )
Marsipan
Röd karamellfärg
Florsocker

Gör ungefär såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop socker och ägg. Vispa sedan i äggen. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 35 x 25 cm.
Fördela after eightbitarna över hela kakan. Grädda i mitten av ugnen i ca: 25 min. Låt stå kallt ca: 1 h före servering.
LYCKA TILL HÖRRNI!


4 sorts cookie dough




Det var otroligt länge sedan jag bakade något nytt. Nu var det dags. Eller alltså, det är inte helt nytt. Jag har använt receptet från Cookie Dough muffinsen. Dessa är simpla att göra och man kan använda sin fantasi hur mycket som helst! Notera vilken underbar blå/lila färg de med blåbärssylt i fick!

Cookie Dough
10 min i 175 grader

100 g mjukt smör
1 dl strösocker eller råsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Smaker:
Vanilj- Vaniljsocker
Choklad- vaniljsocker och hackad choklad
Blåbär- Blåbärssylt
Pepparkakssmak- kanel, kardemumma och nejlika

Vispa smör och socker ordentligt. Tillsätt ägget och blanda väl. Häll ned mjöl, bakpulver och salt. Dela upp smeten i så många olika smaker du vill göra. Lägg dem i olika skålar och blanda i den smak du vill ha. Låt sedan stå kallt i kylen ett par timmar. Rulla sedan smeten till små bollar och grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca: 10min.
FINITO!


RSS 2.0