Pepparkaksmuffins

Julen är mitt rätta element. Man får pyssla, baka, mysa, tända ljus och det är alldeles mysmörkt på kvällarna. Fasten det inte är december bakade jag pepparkaksmuffins. De blev.. (l)ju(v)liga!
 
Pepparkaksmuffins
Ca: 12st 175 grader i ( sammanlagt ) 10min.
 
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
100 gram smör
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
en nypa salt
200 gram mjölk choklad
Pepparkaksdeg


Gör såhär:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull tillsammans med chokladen.
Vispa ihop ägg, socker och kakao i en egen skål. Lägg i smöret och rör om. Rör sedan i vaniljsockret, saltet och mjölet.
Lägg ut formar i en muffinsplåt och fyll ungefär hälften med smet. Peta sedan i små pepparkakskulor i önskad mängd. Täck sedan pepparkakskulorna med smet. Muffinsen kommer inte att växa så mycket i ugnen så man kan fylla ganska långt upp till kanten.
Grädda sedan dem i ca: 7 min i 175 grader. ( längre om man inte vill ha dem så kladdiga, se bild )
Undertider förbereder du pepparkaksdegen som ska vara på. Kavla ut.
Efter sju minuter tar du ut muffinsen och lägger direkt på önskad mängd pepparkaks"lock".
Sedan gräddar några minuter, till pepparkakorna når önskat mjukhet.
VOILA!

Halloween tårta

Idag var första gångenjag gav mig på sugarpaste vilket är enklare att arbeta med än marsipan. Det var faktiskt riktigt rolig, men jag har en del att jobba på! Här är iallafall årets halloween tårta!
 
Halloween tårta
175 grader i ca: 20-25 min

2 ägg
2,5 dl socker
2 dl mjöl
100 gram smör
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
en nypa salt
200 gram mjölk choklad



Gör såhär:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull alt. i microvågsugnen.
Vispa ihop ägg, socker och kakao. Lägg i smöret och rör om. Rör sedan i vaniljsockret, saltet och mjölet. Smält chokladen i ett vattenbad, rör sedan ner det i smeten.
Häll smeten i smörad och bröad form ( ströbröd eller kokos) och grädda i ugnen i ca: 20-25 min. HÅLL KOLL!
 
Sugarpaste:
 Sugarpaste
Kavel
Kniv
Fantasi
Tålamod
 
Ta fram all fantasi du är och experimentera dig fram!
Jag ska i ens försöka ge några tips om hur man använder sugarpaste ( sockerpasta ) för jag har ingen aning om vad som är rätt och fel. Såhär gjorde jag iallafall:
Först la ja ut florsocker på ett bakbord för att inte sugarpaste(n) skulle fastna. Sedan kavla jag helt enkelt. När kakan sedan svalnat la jag på den på kakan. Sedan var det bara att börja forma små figurer! :)

RSS 2.0