Kokosmuffins med choklad




Ni vet när det gått sådär en vecka sedan man bakade sist, när det börjar klia i fingrarna och när munnen skriker efter kokos. Då gör man kokosmuffins. För kokos, det är gott!
Muffinsen blev mumsiga trots att jag improviserade ihop ett recept. Värda en chans!

Kokosmuffins med choklad
175 grader i ca: 17min

Bottnen;
50 gram smör
100 gram mörk blockchoklad
1 dl vetemjöl
1/2 dl brunt farinsocker
2 dl kokos
1 msk sirap

Inte bottnen;
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
1,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
2 msk sirap
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör

Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med att göra "inte bottnen". Rör ihop ägg och socker. Rör sedan ner vetemjöl, salt, sirap, kakao, vaniljsocker och smält smör.

Gör sedan bottnen. Smält smör och choklad i ett vattenbad. Rör sedan ner kokos och sirap, rör sist ner vetemjölet.

Lägg ut ca: 12 muffinsformar på en plåt. Och fördela bottensmeten i formarna. Häll sedan på "inte bottnen" smeten över, så det blir två lager. ( Man behöver inte använda allt av det sistnämnda ).

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca: 17 minuter.

GOOD LUCK!


Kommentarer

Recepttips, synpunkter eller något annat på hjärtat? :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress

Egen blogg?

Författa

Trackback
RSS 2.0