Halloween tårta

Idag var första gångenjag gav mig på sugarpaste vilket är enklare att arbeta med än marsipan. Det var faktiskt riktigt rolig, men jag har en del att jobba på! Här är iallafall årets halloween tårta!
 
Halloween tårta
175 grader i ca: 20-25 min

2 ägg
2,5 dl socker
2 dl mjöl
100 gram smör
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
en nypa salt
200 gram mjölk choklad



Gör såhär:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull alt. i microvågsugnen.
Vispa ihop ägg, socker och kakao. Lägg i smöret och rör om. Rör sedan i vaniljsockret, saltet och mjölet. Smält chokladen i ett vattenbad, rör sedan ner det i smeten.
Häll smeten i smörad och bröad form ( ströbröd eller kokos) och grädda i ugnen i ca: 20-25 min. HÅLL KOLL!
 
Sugarpaste:
 Sugarpaste
Kavel
Kniv
Fantasi
Tålamod
 
Ta fram all fantasi du är och experimentera dig fram!
Jag ska i ens försöka ge några tips om hur man använder sugarpaste ( sockerpasta ) för jag har ingen aning om vad som är rätt och fel. Såhär gjorde jag iallafall:
Först la ja ut florsocker på ett bakbord för att inte sugarpaste(n) skulle fastna. Sedan kavla jag helt enkelt. När kakan sedan svalnat la jag på den på kakan. Sedan var det bara att börja forma små figurer! :)

Kommentarer

Recepttips, synpunkter eller något annat på hjärtat? :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress

Egen blogg?

Författa

Trackback
RSS 2.0