Mintchokladkaka
Det hände sig en förmiddag att jag kom över en Allers tidning ( som är samma sak som mängder av recept! ).
Där hittar jag dessa underbaringar. Mintchokladkaka. Superenkla att göra, den enda ingrediensen "man inte har hemma" är after eight. De blir söta, söta och otroligt goda. De är inte jättekladdiga, men helt klart värda att testa ändå!
Mintchokladkaka
25 min i 175 grader
3 dl strösocker
250 gram mjukt smör
4 ägg
4,5 vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
ca: 20 st after eight bitar
( marsinpanhjärtan )
Marsipan
Röd karamellfärg
Florsocker
Gör ungefär såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop socker och ägg. Vispa sedan i äggen. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 35 x 25 cm.
Fördela after eightbitarna över hela kakan. Grädda i mitten av ugnen i ca: 25 min. Låt stå kallt ca: 1 h före servering.
LYCKA TILL HÖRRNI!
Hittar du på alla recept?
Onej, det tänker jag inte ljuga om. Jag brukar ändra/ lägga till en del saker på många, men jag kommer inte på dem själv!