Rabarber och Jordgubbsrutor
Man kan inte alltid baka med choklad. Och vad passar bättre på sommaren än jordgubbar och rabarber. En mycket somrig och simpelkaka. Passar bra ihop med grädda eller vaniljvisp. Testa!
Lelias
Rabarber och Jordgubbsrutor
175 grader i 30-35 min
20 gram smör
5 dl socker
1 dl ljust muscovadoråsocker ( Vi hade brunt farin socker )
4 st ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
300 gram rabarber
250 gram jordgubbar
Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna.
Smält smöret på svag värme i mikron. Rör ner rörsocker, råsocker, ägg, mjöl, och vaniljsocker med en slev, till en slät smet. Häll det i långpannan.
Skala och dela rabarben. Lägg ut den i långpannan. Dela jordubbarna och gör detsamma med dessa. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig när den är klart.
Good Luck!!