Kladdiga & snabba kanelbullar


Mer än två veckor har nu gått sedan jag sist bakade. En bedrövligt lång tid. Jag bestämde mig helt enkelt för att testa något nytt. Och bullar är en klassiker men svåra att göra utan jäst. ( dessutom dödar jag den bara..).
Då hittade jag detta underbara recept på lätta kanelbullar. De tar ca: 40 min att göra, varav 30 min är i ugn. Fruktasvärt goda, bör dock ätas nygräddade. Men det blir bara 8 st så det är lätt fixat!..

Kladdiga & Snabba kanelbullar
180 grader i 30-35 min

7 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk socker
1 tsk mald kanel
100 gram smör, smält
2 ägggulor
2 dl mjölk

FYLLNING
1 tsk mald kanel
lite mindre än 1 dl farinsocker
2 msk strösocker
1 msk smör, smält

How to do:
Smöra en rund kakform, ca: 20 cm i diameter. Klä sedan bottnen med smörpapper.

Blanda mjöl, salt, socker och kanel. Ta en annan skål och blanda smält smör, äggulor och mjölk. Rör sedan ner den i mjöl blandningen. Blanda tills det blir en smidig deg. Stjälp sedan upp det på ett stork ark mjölat smörpapper.( Av erfarenhet: Fast tejpat ).
Kavla ut degen till en fyrkant, ca : 30 x 25 cm.

Blanda alla ingredienser till fyllningen och bred ut över degen. Rulla ihop den och dela i 8 lika stora delar. Lägg dem tätt ihop i kakformen. Pensla med lite mjölk. Grädda sedan bullarna i ca: 30 min i 180 grader.
Låt dem svalna något innan du tar ut dem ur formen, och ja, du kommer behöva skära loss dem från varandra.

Mycket goda, men som sagt, att frysa dem och sedan tina var ingen hit. Iallafall inte med mina. ÄT FÄRSKA. GRYMT GODA!


Kommentarer
Postat av: Sniff

om nom nom :D

2010-09-06 @ 21:52:12

Recepttips, synpunkter eller något annat på hjärtat? :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress

Egen blogg?

Författa

Trackback
RSS 2.0