Nyttig kladdkaka


Det här är inte likt mig alls. Och nej, det är inget nyårslöfte om att bli nyttigare. Bara ren nyfikenhet faktiskt. Och vet ni va. Det blev så lyckat att jag inte ens hann ta kort innan det var slut...Länk till receptet (källan till det) finns nedan.
 
Nyttig kladdkaka (recept)
175 grader i ca: 8min
 
2 dl (80g) mandelmjöl
3 msk (15 g) riven kokos
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk kokosolja
1 msk honung
3 hela ägg
8-9 dadlar (ca 105g) ( utan kärnor)

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Smörj en form med löstagbara kanter (18 cm diameter) med kokosolja och täck den med riven kokos.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Mixa ihop dadlar och honung till en slät smet i en matberedare.Tillsätt ägg och mixa igen. Jag använde en mixer, men då var jag tvungen att ha i äggen på en gång. Gick bra ändå!
4. Smält kokosoljan, häll i de torra ingredienserna i äggsmeten och till sist kokosoljan. Blanda väl och häll sedan i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar ut den fån ugnen. Låt svalna ca 10 minuter och ställ sedan in kakan i kylen i minst en timme. Ta ut och servera med vispad grädde, kokosgrädde, kvarg eller glass samt färska bär.

Kommentarer

Recepttips, synpunkter eller något annat på hjärtat? :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress

Egen blogg?

Författa

Trackback
RSS 2.0