Kanelbullar över öppen eld

En höstkväll sådär i Oktober, närmare bestämt på kanelbullens dag var det dags för grillning. Jag var då tvungen att ta reda på om man kan grilla sig till ett par kanelbullar. Och vet ni va? Det går alldeles utmärkt. Som pinnbröd fast kanelbullar. Succé.
 
Kanelbullar över öppen eld
 
25 gram jäst
75 gram smör eller margarin
2,5 dl mjölk
1 krm salt
1 dl socker
1 tsk kardemumma eller vaniljsocker
8,5 dl vetemjöl
 
Fyllning: 
Socker
Kanel
Smör
 
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt bli fingervarm ( ! ). Häll sedan lite av vätskan över jästen så att den löser upp sig. Häll sedan i resten av degspadet.
Tillsätt socker, salt och kardemumma/vaniljsocker och rör om. Tillsätt till sist mjölet och arbeta till en mjuk och smidig deg. Lägg över kökshandduk och låt jäsa i 30-45min.
 
Kavla sedan ut degen till en rektangel på mjölat bakbord. Sprid ut smöret och sikta sedan på massa med socker och kanel. Vik dubbel. Skär nu degen i remsor som du virar in i plastfolie för att ta med ut till elden.
Tänd en brasa ( det får ni lösa själva ).
Vira degen runt en pinne och håll en bit från elden. HA TÅLAMOD. 
 
 

Kommentarer

Recepttips, synpunkter eller något annat på hjärtat? :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress

Egen blogg?

Författa

Trackback
RSS 2.0