Apelsinkladdkaka
Tycker man om romerskabågar skulle jag rekommendera denna kaka. Som vanligt utgår jag från samma kladdkakerecept med la i denna till apelsin, gott.
Apelsinkladdkaka
175 grader i ca:10-12min
1dl smält smör
2 ägg
3 dl socker
4-6 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
1,5-2dl vetemjöl
175 grader i ca:10-12min
1dl smält smör
2 ägg
3 dl socker
4-6 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
1,5-2dl vetemjöl
Saft från ca: 1 apelsin
Skal från ca: 2 apelsiner
Rör ihop allting, det är inte så himla noga i vilken ordning. Men för traditionens skull kan man ju börja med ägg och socker. Sedan river du apelsinskalet, var noga med att inte få med något vitt, då blir det beskt. Pressa även i önskad mängd apelsinsaft. Häll i smeten i en rund bröad form.
Grädda i mitten av ugnen 175 grader i 10-12min. HÅLL FÖR TUSAN KOLL!!
Skal från ca: 2 apelsiner
Rör ihop allting, det är inte så himla noga i vilken ordning. Men för traditionens skull kan man ju börja med ägg och socker. Sedan river du apelsinskalet, var noga med att inte få med något vitt, då blir det beskt. Pressa även i önskad mängd apelsinsaft. Häll i smeten i en rund bröad form.
Grädda i mitten av ugnen 175 grader i 10-12min. HÅLL FÖR TUSAN KOLL!!
Alternativ: Ha i blockchoklad eller kanske mörkchoklad?
Kommentarer
Trackback