Man lär sig av sina misstag..

Rubriken säger det jag vill ha sagt med det här icke recept innehållande inlägget. Man lär sig av sina misstag, men även av andras, just därför tänker jag nu dela med mig av mina största bakmissar.

Det var en helt vanlig dag bortsett från att jag hade blivit ombedd att baka muffins ( vänta lite nu, då var det ju en HELT vanlig dag ). Glad i hågen sätter jag igång med muffinsen som ska vara klara nästkommande dag. Jag bakar, bakar och bakar lite till. Klockan plingar och jag tar ut muffinsen ur ugnen. Alla vet vi ju att det är utsidan som räknas. Jag hade nämligen glömt sockret.

När jag och mina kompisar var lite yngre tyckte vi, precis som jag gör nu, oehört mycket om att baka. Jag och min kompis satte oss ner för att kolla igenom recept böckerna och som vanligt hittar vi ett recept som verkar så bra att det vore skam att inte testa det, Chokladbitar. Dessutom är det otroligt simpla ingredienser i och vi hade allt hemma.
Vi började baka och var stolta över verket som sedan kom ur ugnen. Då kom mamma in i köket ( vi hade nu börjat att ana att något var fel då kakan såg otroligt torr ut ). Mamma tittade på kakan och utbrast: "vad har ni glasyren?"
Ahhaa, man skulle vända blad på receptet också. Där fanns det en forsättning på receptet. Vi hade alltså bakat halva kakan.

I juletid ska man göra knäck. Och faktum är att just denna julen var första gången jag skulle ge mig att göra det söta godiset. Jag bakar, mamma bakar, jag rör i kastrullen, jag glömmer sänka värmen på spisen, jag glömmer röra i knäcken. Det hela resulterade i en sönderbränd kastrull som efter desperata rengöingsförsök fick slängas. Jag har aldrig vågat göra knäck sedan dess...

Vad är då slutsatsen av det här?
Joo, jag skulle vilja påpeka det viktiga i att LÄSA HELA RECEPTEN, RÖRA I KASTRULLEN OCH ATT DUBBEL KOLLA ATT ALLA INGREDIENSER ÄR MED!

(Sist skulle jag bara vilja ge ett litet råd. Låt pannkakorna kallna innan ni lägger på glassen på pannkakastårtan. Annars blir det ingen tårta, då blir det smet)


Kommentarer

Recepttips, synpunkter eller något annat på hjärtat? :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress

Egen blogg?

Författa

Trackback
RSS 2.0