Pepparkaksbollar
Allt som smakar pepparkaka är ljuvligt. Därför var jag bara tvungen att testa att göra chokladbolladbollar med pepparkaksmak. Sannerligen annorlunda. Testa testa testa!
Pepparkaksbollar
150 gram smör
2 dl socker
1,5 msk vaniljsocker
4,5 msk kakao
2 tsk kanel
knappt 1 tsk ingefära
knappt 1/2 tsk nejlikor
3,5 dl havregryn
1 dl kokos
2-3 msk bryggt kaffe
200 gram marabou mjölkchoklad
krossade Pepparkakor
Börja med att brygga kaffe och sätta ut smöret i rumstemperatur så det blir något mjukare.
Blanda sedan socker och smör, använd med fördel en elvisp.
Blanda i Vaniljsocker och kakao, kanel, ingefära och nejlikor, använd återigen med fördel en elvisp.
Tillsätt sedan havregryn, kokos och kaffe, rör ihop väl förhand.
Rulla till små bollar, ca: 20 st. Sätt in i kylskåpet så de blir kalla.
Smält sedan chokladen i ett vattenbad. Rulla chokladbollarna i den choklad och strö över krossade pepparkakor.
KLART!