Cupcakes med citron och choklad
Efter att ha fått alldeles lagom mycket bakgrejer i julklapp är känner jag att det är dags att börja utnyttja dem. Jag känner för att avancera. Dessvärre har vi inte några speciellt avancerade ingredienser hemma och det blir till att improvisera ihop ett recept.
Resultat blev enligt min mening alldeles toppen! Saftiga muffins med en härlig smak av vanilj, citron och choklad. Man kan göra sina egna kombinationer, det är det som är så roligt. Men dessa rekommenderar jag! :)
Cupcakes med citron och choklad
15-20 min , 200 grader
1-2 muffinsplåtar
Muffinsen;
75 gram osaltat smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3,75 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
0,25 tsk salt
2, 25 dl standrad mjölk
2 ägg
Fyllning;
100 gram smör, rumsvarmt
4 dl florsocker
Citronsaft efter behag
En skvätt mjölk
Glasyr;
Smält choklad
Florsocker
Sätt ugnen på 200 grader och fördela formar i en muffinsplåt ( det behövs två stycken ).
Använd en elvisp eller matberedare och vispa ihop smör, socker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt på låg fart. Det ska bli finsmuligt.
Vispa ihop ägg och mjölk i en separatskål.
Häll i ca: 3/4 av äggsmeten i mjölskålen och vispa med elvisp eller matberedare på låg värme.
Häll i resterande av äggsmeten och vispa på medelhögvärme till en jämn smet.
Fyll formarna till 2/3 och grädda i ugnen ca: 15-20min. De ska vara fasta!
När sedan muffinsarna svalnar kan man göra fyllning.
Rör ihop smör, florsocker, citronsaft och mjölken efter behag. Smaka av!
Skär sedan ett hål i varje muffins ( spara det du skär ut ! ) och fyll igen med fyllning. Lägg sedan tillbaka det du skar ut som ett lock.
Smält någon form utav choklad och smeta ut över muffinasarna och pudra sedan med florsocker!
VOILA!
Mums vad gott!