S & M s Blåbärspaj
Min kära kusin kommer på besök och hade med sig alldeles nyplockade blåbär. De blev till paj. Sommaren är inte slut än!
Blåbärspaj
30 min , 175 grader
Önskad mängd bär ( blåbär )
100 gram smör
1 dl vetemjöl
1 dl socker
3 dl havregryn
lite potatismjöl
sirap
lite brunt farinsocker
lite vaniljsocker
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Smält sedan smöret.
Blanda ihop vetemjöl, havregryn och socker.
Rör sedan i det smälta smöret så det blir en grynig massa.
Häll bären i en pajform. Strö över lite potatismjöl och sirap. Häll sedan över havregrynsmassan. Strö över lite bruns farinsocker och vaniljsocker.
Grädda i ugnen, 175 grader i ca: 30 min.
Serveras med glass eller vaniljsås!
tips: Receptet var från början med bara vetemjöl, socker, smör och havregryn, och bär såklart.
Vi har lagt till potatismjöl för att bären inte ska bli så vattniga. Sirap för söthets skull. Farinsocker för krispigheten och vaniljsocker för att det är så nedrans gott.