Mosters grova bröd


"När mamma sa att hon gjort bröd blev jag överlycklig. Det visade sig dessutom vara ett saftigt mycket gott ett. Det är mycket ingredienser i men det är värt mödan. Dessutom är det ingen jäst, vilket betyder att det inte finns någon ingrediens att döda. Och köper man hem ingredienserna en gång så kan man göra flera bröd på det. Rekommenderas starkt, ett mycket lätt gjort, nyttigt (!) och sjukt gott bröd."


Mosters grova bröd
2 dl rågmjöl
4 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
4 msk vetekli
2 msk linfrön
4 msk solrosfrön
4 msk pumpakärnor
1/2 dl russin
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
3 msk sirap
6 dl filmjölk

Blanda ihop allt och lägg i en smord avlång form. Sedan in i ugnen i 165 grader i 1h.
När brödet sedan svalnat är det viktigt att skära upp det i skivor och frysa in det. Det blir snabbt surt och man vill ju att det ska hålla länge :) Lycka till!


Kommentarer

Recepttips, synpunkter eller något annat på hjärtat? :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress

Egen blogg?

Författa

Trackback
RSS 2.0