Kolamuffins med vitchoklad


Ibland fyller jag 18. Och ibland vet mina kompisar vad jag vill ha. Jag fick nämligen massa bakingredienser. Och självklart måste jag testa dem. Det blev Kolamuffins med vitchoklad. Otroligt söta, men ack så goda. Jag säger väl som vanligt, SJUKT goda. Ett tips till alla som tycker om att pynta muffins, och såklart äta dem..


Kolamuffins med vitchoklad
180 grader i ca: 15-20min

2 dl vatten
6 msk smör
1 dl socker
1 msk ljus sirap
3 msk mjölk
1 tsk vaniljessens ( eller 2 tsk vanillinsocker )
1 tsk bikarbonat
3,5 dl mjöl
2 msk kakao

Glasyr
100 gram vit choklad
4 msk vatten
3,5 msk smör
5,5 dl florsocker

Sätt ugnen på 180 grader och placera ut 20 dubbla pappersformar på en plåt. Hetta upp vatten, socker, smör och sirap försiktigt i en kastrull. Gör detta under omrörning och håll på tills sockret smält. Koka sedan upp blandningen och låt sjuda i 5 min. Ta sedan bort kastrullen från plattan och låt det svalna något. Nu är det hög tid att blanda mjölk, vaniljessens i en skål. Till sätt sedan bikarbonat och rör tills bikarbonaten har lösts upp. Tag fram en annan skål och sikta ner kakao och mjöl där i. Tillsätt sedan siraps blandningen följt utav mjölk blandningen, rör tills smeten är jämn. Fördela den sedan i de 20 formarna, ( jag behövde 25). Skjuts in i ugnen. Ha inne i ca: 20 min. Något kortare i vissa ugnar, de ska kännas fasta och ha höjt sig.

Glasyr
Bryt chokladen i små bitar och lägg i en värmetålig skål, tillsätt vatten och smöret och smält över en kastrull med sjudande vatten ( vattenbad helt enkelt ). Rör slätt. Sikta sedan ner florsockret och rör glasyren tjock och slät. Lägg sedan på de något avsvalnade muffinsen.

Tips:Dekorera med vad du känner för. Jag använde mig av glitterglasyr, barnsligt roligt faktiskt. Jag använde även choklad spån. Då skär du helt enkelt choklad med en potatisskalare. LYCKA TILL!


Kommentarer

Recepttips, synpunkter eller något annat på hjärtat? :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress

Egen blogg?

Författa

Trackback
RSS 2.0