Mjuk Pepparkaka


Mjuk pepparkaka. Sjukt underskattat. Det är inte lika (ursäkta mig) tråkigt som sockerkaka. Och det är inte lika energikrävande som pepparkakor. Varför halva kakan är suddig är ett mysterium. Inget censurerat! ;D

Mjuk Pepparkaka
175 grader i 45min

100 g smör

2 st ägg

2 dl strösocker

1,5 dl filmjölk

1,5 tsk malen ingefära

1,5 tsk malda nejlikor

2 tsk malen kanel

1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver

3 dl vetemjöl

How to do :
Börja med att smälta smöret och låt det sedan svalna något.
Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Tillsätt sedan ingefära, nejlikor, kanel och bikarbonat. Blanda smeten slät.
Häll sedan i mjölet och smöret och blanda återigen smeten slät.
Smöra och bröa en form som rymmer ca: 1,5 L. Häll i smeten.
Grädda i nedra delen av ugnen 175 grader i 45 grader.

LYCKA TILL! :D


Kommentarer

Recepttips, synpunkter eller något annat på hjärtat? :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress

Egen blogg?

Författa

Trackback
RSS 2.0