Pepparkaksmuffins


Julen är mitt rätta element. Man får pyssla, baka, mysa, tända ljus och det är alldeles mysmörkt på kvällarna. Fasten det inte är december bakade jag pepparkaksmuffins. De blev.. (l)ju(v)liga!
Pepparkaksmuffins
Ca: 12st 175 grader i ( sammanlagt ) 10min.
Ca: 12st 175 grader i ( sammanlagt ) 10min.
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
100 gram smör
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
en nypa salt
200 gram mjölk choklad
Pepparkaksdeg
Gör såhär:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull tillsammans med chokladen.
Vispa ihop ägg, socker och kakao i en egen skål. Lägg i smöret och rör om. Rör sedan i vaniljsockret, saltet och mjölet.
2 dl socker
2 dl mjöl
100 gram smör
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
en nypa salt
200 gram mjölk choklad
Pepparkaksdeg
Gör såhär:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull tillsammans med chokladen.
Vispa ihop ägg, socker och kakao i en egen skål. Lägg i smöret och rör om. Rör sedan i vaniljsockret, saltet och mjölet.
Lägg ut formar i en muffinsplåt och fyll ungefär hälften med smet. Peta sedan i små pepparkakskulor i önskad mängd. Täck sedan pepparkakskulorna med smet. Muffinsen kommer inte att växa så mycket i ugnen så man kan fylla ganska långt upp till kanten.
Grädda sedan dem i ca: 7 min i 175 grader. ( längre om man inte vill ha dem så kladdiga, se bild )
Undertider förbereder du pepparkaksdegen som ska vara på. Kavla ut.
Efter sju minuter tar du ut muffinsen och lägger direkt på önskad mängd pepparkaks"lock".
Sedan gräddar några minuter, till pepparkakorna når önskat mjukhet.
VOILA!
Kommentarer
Postat av: Sara
På jobbet toppar vi dem med kanel och socker ! / Många kramar Sara
Svar:
None None
Trackback