Semla á la Leila

Semla á la Leila -> Länk
18st
Ca: 2,5h varav 7 min i ugn 200grader.
1 msk kardemumma
3dl laktosfri mjölk
50 färsk jäst
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150 g laktosfritt mjukt smör
1 ekologiskt ägg
11-12 dl vetemjöl special
Fyllning
400 g mandelmassa
1 skvätt laktosfri mjölk
8dl laktosfri vispgrädde
Ägg till pensling
Florsocker
Blanda kardemumma och mjöllk i en kastrull och värm upp till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
Jäs degen i en bunke under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.
Knåda och forma till bullar, ca: 18 st.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg bullarna där på. Täck med en handduk och låt jäsa i ca: 45-60 minuter. Sätt även ugnen på 200 grader.
Pensla sedan bullarna med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i 6-7minuter. Ta ut och låt svalna något på ett galler.
Ta sedan ut lite av innehållet och blanda med mandelmassa och en skvätt mjölk. Fyll semlorna med detta. Spritsa sist på grädde, lägg på locket och strö över florsocker!
VOILA!
Tips: halvera satsen om du inte vill ha 18 semlor.